×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Elégedett az EYOF szemlebizottsága

A napokban Győrben járt az Európai Olimpiai Bizottság delegációja, hogy tájékozódjon a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek aktuális állásáról.

 

Győr az idén nyáron vette át Tbiliszitől a stafétát, vagyis az EYOF szemlebizottsága szeptember végén már úgy érkezett hozzánk, mint a következő ifjúsági játékok rendezőjéhez. „Győr hagyományosan jó házigazdája a nemzetközi sporteseményeknek, gondoljunk csak a közelmúltból a női kézilabda, vagy a kosárlabda EB-re, vagy a nemrég befejeződött maratoni kajak-kenu világbajnokságra, amely páratlan sikert hozott a hazai csapatnak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazánk első olimpiai multisporteseményének is hasonló módon adhassunk otthont.” – fogalmazott lapunknak Borkai Zsolt. A polgármester hozzátette, az előkészületekhez az önkormányzat mellett az állam is jelentősen hozzájárul, hiszen az Audi Aréna Győr megépítésének ötmilliárdos támogatása mellett az EYOF-létesítmények építéséhez további, mintegy tízmilliárd forintot biztosít.

 

Bolla Péter polgármesteri biztos kifejtette, a győri szervezőbizottság, az önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság szakemberei részletesen bemutatták a már elkészült és a tervezett létesítményeket, körüljárták többek között az étkeztetés, az informatika, akkreditációs rendszer, a biztonság kérdéskörét, a sportszakmai kérdéseket, a marketing és kommunikációs feladatokat, a kapcsolódó kulturális programokat, valamint a szállás, a szállítás és az önkéntesség témakörét. A delegáció tagjai meglátogatták az események helyszíneit, köztük az Audi Aréna Győr, a Magvassy, az ETO Hotel, az egyetem, az egyetemi csarnok és az új sportcsarnok, a Radnóti úti sporttelep létesítményeit, köztük az Aqua Sportközpontot, de a különböző edzéshelyszíneket, a Bercsényi iskola és az Audi iskola tornatermét is.

 

Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét. A hagyományos atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, úszás, kerékpározás és tenisz mellett a magyar sikersportág, a kajak-kenu is felkerül a győri versenyprogramba.

 

 

 

 

 

Forrás: Győr+ Online

Vissza
Fel
Normál