EYOF előtt – hogy áll az építkezés?

2017. július 23. Ezt a dátumot várják már nagyon a sportot szeretők Győrben. Ekkor kezdődik meg ugyanis a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál a hivatalos megnyitó ünnepséggel. Addig persze még sok idő van, legalábbis a 737 (lapzártánkkor) hátralévő nap még soknak tűnik. Ám a szervezők előtt van még elvégzendő feladat, mi pedig egy kicsit summázunk, hogy is állunk eddig az épületek terén?!

Az első létesítményt, a multifunkcionális csarnokot, 2014. november 15-én avatták. Az Audi Aréna Győrben egy 5500 férőhelyes, a fix (zöld székek) és mobil (narancssárga székek) lelátó-együttest alakítottak ki. A kétoldali eredményjelző mellett a küzdőtér közepén minden oldalról jól látható képernyő nyúlik be a pálya fölé. A multifunkcionális csarnokkal párhuzamosan a Magvassy is megújult, amely közvetlen kapcsolatban áll az Arénával, így az épületen belül is át lehet sétálni a régi csarnokba és kiegészítő, bemelegítő pályaként is funkcionál. Az épület azóta már többször kiválóra vizsgázott. Nemcsak a Győri Audi ETO kézis lányai lakták be új otthonukat, hanem több válogatott mérkőzésnek, Magyar Kupának, kézi- és kosárlabda Európa-bajnokság helyszínéül szolgált. Az új létesítmény ráadásul nem csak a sport, hanem kulturális rendezvények helyszíne is volt. Így jó pár koncerten ugrálhattak már a zene szerelmesei az aréna küzdőterén.

 

Még abban az évben, december 20-án avatták fel az új győri sportuszodát, az Aqua Sportközpontot, amely szintén 2017-es EYOF egyik helyszíne is lesz. A háromszintes (alagsor–földszint–lelátó) létesítmény gyönyörű panorámával rendelkező épület, köszönhetően annak, hogy az uszoda északi oldala egy teljes üvegfelület. A nagymedencét, amely alap esetben 10 pályára osztható, három oldalról lelátó öleli körül. A nézőtér alapjáraton 800 néző befogadására képes, mobil ülőhelyek kialakításával pedig 1200 fősre bővíthető. Ez utóbbira szükség is volt már, például a férfi vízilabda-válogatott mérkőzésekor, amelyre pillanatok alatt elkapkodták a szurkolók a jegyeket. Ám a Győri Úszó SE már több sikeres verseny rendezésén van túl, utoljára az Országos Bajnokságon 14 ország, 60 klub (40 hazai, 20 külföldi), 313 versenyzője küzdött 8 napon keresztül az érmekért.

 

Az építkezések következő fázisában elkezdődik az atlétikai központ építése is, illetve a Püspökerdőhöz tervezett kajak-kenu pálya kialakítása is.

 

 

Forrás: Győr+ Online

Vissza
Fel
Normál