×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Futópálya is szolgálja a sportolni vágyókat a Bem téren

Három iskola diákjainak, és a környéken élők mozgáslehetőségét bővíti az a rekortán borítású, 380 méter hosszú futópálya, amely biztonságosan használható minden korosztály számára.

 

„A mozgás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A város éppen ezért a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülő nagy létesítmények mellett odafigyel arra is, hogy az egyes városrészekben is adottak legyenek a sportolás feltételei.” – fogalmazott a 16 millió forint értékű beruházás átadásán Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, Győr legújabb futópályája a lehető legjobb helyre került, hiszen a közelben három iskola is működik, így rengeteg diák számára teheti tartalmasabbá a mindennapos testnevelést. Emellett persze a környéken élők számára is jó lehetőség a futópálya a mozgásra. A polgármester elmondta, a beruházás egy lakossági ötlet révén valósult meg, köszönet a kezdeményezésért.

 

 

Ehhez csatlakozva dr. Dézsi Csaba András a terület önkormányzati képviselője kifejtette, az idén februárban érkezett a levél Megyeriné Kovács Mariannától, aki azért javasolta a Bem térre a fotópálya megépítését, hogy a gyerekek ne a járdán, hanem biztonságos körülmények között, megfelelő borítású pályán futhassanak. Hozzátette, a kérést teljesen jogosnak tartották, így fél évvel később már a futópálya átadását ünnepelhetjük. Kérdésünkre a kezdeményező elmondta, férjével azért fogalmazták meg a levelet, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között sportolhassanak. Arra nem is számítottak, hogy ötletük ilyen hamar meg is valósul, amiért külön köszönetet mondott a városnak.

 

 

A közelben lévő Baross, Nádorvárosi és Gárdonyi iskola nevében az utóbbi intézmény igazgatója, Szalai Ferenc mondott köszönetet. Mint mondta, „aki egy évre tervez, az babot ültet, aki tíz évre, az gyümölcsfát, aki viszont egy évszázadra, az iskolát épít. Ez a futópálya pedig három iskola diákjainak egészséges fejlődéséhez járul hozzá.”

 

 

A program hivatalos része és a közös bemelegítés után a gyerekek birtokba vették a futópályát, akikkel Hugoo, az EYOF kabalakakasa is együtt kocogott.

Vissza
Fel
Normál