×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Győr a sportos város

 

Győrt napjainkban nem csak a Találkozások és a Folyók városaként emlegetik, hanem immár a Legsportosabb városként is. Ezt a címet 2010-ben érdemelte ki, amikor Borkai Zsolt olimpiai bajnok polgármesterünk átvehette a Legsportosabb város díját a Sportegyesületek Országos Szövetségétől.

 


A győri városvezetés kiemelten fontosnak tartotta és tartja a győri sportélet fellendítését és eredményességét, éppen ezért 2006 óta az önkormányzat a mindenkori költségvetésének 1 százalékát az élő sport támogatására fordítja. Ennek is köszönhetően az első osztályú győri csapatok (futball, futsal, kézilabda, kosárlabda) évek óta rendszeresen az élvonalban végeznek, és jó teljesítményt nyújtanak a nemzetközi porondon is.

 



Külön említést érdemel a Győri AUDI ETO KC női kézilabdacsapata, akik évek óta ott vannak a Bajnokok Ligája legjobb csapatai között, és akiknek minden egyes mérkőzésére több ezer ember látogat ki. Ez a sikeres szereplés motiválja a győri gyerekeket a sportolásra, hiszen mindenki szeretne egy jó csapat tagja lenni és minél jobb eredményeket elérni. A csapatjátékok mellett természetesen nem hanyagolhatók el az egyéni sportok és az egyéni teljesítmények sem.

 

Mivel Győr a folyók városa, így érthető, hogy a győri Kajak - Kenu Szakosztály nagy hagyományokkal rendelkezik, és olyan sportolók képviseltetnek színeiben, mint Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos, vagy a jövő reménysége, Farkasdi Ramóna, aki az Ifjúsági Olimpián állhatott a dobogólegfelső fokára. A város rendkívül jó adottságait nem csak a profi sportolók élvezhetik, hanem a vízi sportok szerelmesei is. Mivel a Duna és a Rába Győr belvárosát szeli ketté, így akár a vízről is megcsodálhatjuk a várost, de aki hosszabb túrára vállalkozik, az a Szigetköz szépségeit is élvezheti.


A győri lakosok és a városba látogatók számos sportolási lehetőség közül választhatnak.A szabadidősport kedvelőinek ehhez kiváló lehetőséget biztosít a közelmúltban átadott Barátság Sportpark, ahol három műfüves focipálya, rekortán futópálya, valamint kosár és lábteniszpálya is található. De nem csak az aktív sportolókra, hanem a családokra is gondoltak a park megvalósításánál, így játszóterek és gyönyörű zöld környezet várja a kikapcsolódásra vágyókat.


Győr sportéletének sikeressége vitathatatlan, a különböző sportok iránti igény egyre nagyobb a városban, amely azt eredményezi, hogy a mostani létesítmények hamarosan kinövik magukat. A minél színvonalasabb versenyek és rendezvények lebonyolításához a városvezetés a közeljövőben egy új, modern multifunkcionális csarnok felépítésével szeretne hozzájárulni.

Vissza
Fel
Normál