×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Győrben úszik Schirilla György!

A Rába parton találkozhatunk Schirilla Györggyel, aki a Víz Világnapján vállalkozik a 8-10 fokos folyó átúszására.

 

Schirilla György 1999 óta úszik a téli-tavaszi vizekben, ezt a hagyományt édesapjától vette át, amelynek célja az egészséges életmód népszerűsítése, a közönség szórakoztatása mellett. Győri előzménynek nevezhető, hogy édesapja 1970-ben Budapestről futott városunkba, 1987-ben pedig nagy tömeg előtt úszott Győr szívében.

 

Schirilla Györgyöt a győriek március 22-én, a Víz Világnapján láthatják a Rába parton (a nyári sportterasz, egykori vízi színpad helyszínén), ahol 15:30-kor kezdődik a program, 16:00 órakor pedig a várhatóan 8-10 fokos folyó átúszása következik. Schirilla György egyébként – az edzéseken túl – évi öt-hat alkalommal merül a hideg vízbe, Európában ő tartja a 0 fokos vízben tartózkodás rekordját, 26 perccel. Az úszás mellett hosszú távú futásai is jelentősek, amelyekkel gyakran jó ügyeket is szolgál. Futott már a cukorbetegért, a kórházban ápolt gyerekekért, az állatok világnapján, a szívbetegekért, az egészséges életmódért, de az 56-os forradalom emlékére is. Legnagyobb futása a Budapest-Vatikán táv teljesítése volt.

Vissza
Fel
Normál