×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Gyurasits Máté

Gyurasits Máté


Birkózó – Magyar bajnoki 2. helyezett

 

 

 

Gyurasits Máté 2004. június 7-én, Budapesten született. Édesapja – Gyurasits Csaba négyszeres felnőtt szabadfogású magyar bajnok – révén nagyon fiatalon megismerkedett a birkózással. 1-1,5 évesen már rendszeresen megjelent a birkózóteremben, majd 3-3,5 évesen az UTE szőnyegén gyakorolt. Egy év elteltével a Váci Forma birkózó szakosztályba igazolt.

 

5 évesen szerepelt első versenyén a Vasas SC termében, ahol ezüstérmet szerzett. Azóta számtalan megmérettetésen vett részt itthon és külföldön egyaránt, melyeken – 2 kivétellel – mindig dobogóra állhatott. 2012-ben lakhelyváltás  miatt a Győri Birkózó Klub versenyzője lett, majd 2014-ben a Győri Atlétikai Clubhoz igazolt, s azóta is a szakosztály legeredményesebb versenyzője.

 

Először 2013-ban hívták meg – egy korosztállyal idősebbek közé – a magyar válogatottba Tatára. Eredményei közül magyar bajnoki második, diákolimpiai harmadik, valamint a Cseh nagydíjon elért 1. helyezéseire a legbüszkébb. A sportban az motiválja, hogy erősebb és ügyesebb legyen társainál, s szeretne mindig a dobogó legfelső fokára állni. Máté példaképe édesapja, Gyurasits Csaba, de Buvaisar Saitiev háromszoros olimpiai bajnok és Ritter Árpád kétszeres Európa-bajnok birkózókra is követendő példaként tekint.

 

Elszánt, kitartó sportoló, heti öt edzésen vesz részt. Célként tűzte ki maga elé, hogy 2016-ban megnyeri a Magyar bajnokságot és a Diákolimpiát, felnőttként pedig olimpiai bajnok szeretne lenni.

 

 

Vissza
Fel
Normál