×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Ötven éve nyertek a magyar lovasok

1967—ben, Salzburgban a X. Vidéki Lovasok Európa-bajnokságán a magyar csapat először vett részt, és mindjárt meg is nyerte a Nemzetek Díja csapatversenyt.

 

 

Megelőztük Svájc, Ausztria, Svédország, Hollandia, Németország, Franciaország, és Belgium csapatát. A páratlan siker kovácsaira csütörtökön emlékeztek Győrben. Az ünnepség egyik helyszíne a Városháza volt, ahol Borkai Zsolt polgármester gratulált a történelmi sikerhez.

 

Mint mondta, abban az időben nagyon magas színvonalon ált a magyar lótenyésztés és nem mellesleg kitűnő lovasaink voltak. „Bízom benne, hogy a 60-ik évfordulót is együtt ünnepelhetjük majd.” A polgármester a csapat tagjainak emléktrófeákat adott át. A győztes magyar csapat tagjai Juhász József és Édes, Nagy Tamás és Csocsoszán, Prutkay Zoltán és Galgóczy, valamint Bánki László és Démon nevű lova voltak, Koncz Gyula tartalékként szerepelt, míg az edző az a Némethy Tamás volt, akit a győri lovassport atyjának is tartanak.

 

 

Némethy Tamás a Szent István út 12/a. épületben élt  1925-től haláláig, 2007-ig, emlékét a ház falán emléktábla is őrzi. A győztes csapat egy emléktrófeáját a Városháza második emeleti vitrinjében helyezték el.

 

 


Forrás: Győr+ Online

Vissza
Fel
Normál