×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Pál Tamara

Pál Tamara


Kézilabdázó - Ifjúsági bajnok,’ Az év serdülő játékosa’ - 2015, Görbicz Anita-ösztöndíjas


 

Pál Tamara 2000. szeptember 1-jén, Debrecenben született. Nővére oldalán már 5 évesen látogatta a kézilabda edzéseket, s bár társai mind idősebbek voltak nála, felvette velük a ritmust, s ugyanazon feladatokat teljesítette, mint csapattársai.

 

Nehéz sportágnak tartja, mégis a kézilabdát választotta, mivel szereti a kihívásokat és úgy gondolja, csapatban játszani nagy öröm. Egymást segíteni, a kitűzött célokat közösen elérni, s a győzelemnek együtt örülni – ez ösztönzi a sportban. Tamara éles eszű, szorgalmas játékos, a csapat húzóembere. Egyaránt tagja az NB I-es ifjúsági és juniorcsapatnak, így mindig egy-két korosztállyal idősebbek között kell teljesítenie. Gólerős játékos, irányító-átlövőként fontos szerepe van a csapat sikereiben.

 

Igazán eredményes évet tudhat maga mögött. A serdülő válogatott tagjaként két aranyérmet is nyert, s az ETO-val is mozgalmas hónapok állnak mögötte. Tehetségét a Magyar Kézilabda Szövetség is elismerte, 2015-ben Az év serdülő játékosának választották. Mindezek mellett immár másodszor nyerte el a Görbicz Anita-ösztöndíjat.

 

Példaképe Kovacsics Anikó, aki dinamizmusával és sokszínűségével ösztönzőleg hat rá. Bízik abban, hogy Anikóhoz hasonlóan ő is fiatalon felkerülhet majd a felnőtt csapatba.

Eddigi sportpályafutása alatt a 2014-ben csapatával elnyert bajnoki címre a legbüszkébb, melyért sajnálatára éppen volt egyesületével, a Debrecennel kellett megküzdeniük.

 

Rövidtávú terve, hogy idén legalább még egy bajnoki címet nyerhessen klubjával, hosszú távon pedig célja, hogy a felnőtt csapattal egyszer megnyerje a Bajnokok Ligáját, s természetesen a felnőtt válogatottba is szeretne bekerülni.

 

 

Vissza
Fel
Normál