×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Utcai kosárlabdapálya épült a Bercsényi ligetben

A Bercsényi liget eddig kihasználatlan részén, a műfüves focipálya mellett hat utcai kosárlabdapálya épült, amelyhez a területet az önkormányzat biztosította, a kivitelező pedig a Győri Kosárlabda Club megbízásából a közbeszerzésen nyertes Győr-Szol Zrt. volt. A beruházás teljes költsége 110 millió forint.

 

Győr sportos város, az emberek szeretik a sportot, sok fiatal jár edzeni és mozogni, s nekünk az a feladatunk, hogy ehhez megteremtsük a feltételeket – fogalmazott az ünnepélyes átadáson Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Úgy vélekedett, az összefogás eredménye az új pálya, amelyhez kellett a Kosárlabda Szövetség, a Győr-Szol és az önkormányzat. valamint kellettek azok a vállalkozások, akik nyereségükből a TAO-n keresztül támogatják a sportot.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt emelte ki, ismét gazdagodott a városrész, Szigetre és Újvárosra rá sem ismernek azok, akik régen jártak arra. Felújított házak, az épülő olimpiai falu látványban is lenyűgöző.

 

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, az első ütem terve három éve fogalmazódott meg, a munkálatok májusban kezdődtek, s novemberre kész a létesítmény. Lesz második ütem is, ennek keretében öltözőket építenek, ennek várható átadása jövő májusban lesz.

 

Méltatta az új sportolási lehetőséget Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára és Tagai István, a Győri Kosárlabda Club társadalmi elnöke is.

A hat pálya igény esetén egybe nyitható és átalakítható egy normál méretű pályává. A játszófelület rekortán borítást kapott, van védőháló és védőpalánk is. A pályák mellett épült egy negyven méter hosszú állandó lelátó is, a rövidebb oldalon pedig egy 21 méter hosszú, három egymás mögötti széksorral ellátott mobil lelátó.

 

A pályák mellett, az öböl nyugati részén műfüves borítású, kültéri fitnesz park kapott helyet, itt kilenc különböző eszköz áll a sportolni vágyók rendelkezésére.

Igényesen alakították ki a pályák körüli részt is. Térborkulat mellett füvesítettek, fákat, cserjéket ültettek.

 

A pálya és a fitnesz park akár a nap huszonnégy órájában használható, mindkét területet ledes fényforrások világítják meg sötétedés után. A látogatók kényelmét ivókút és utcai bútorok is szolgálják.

 

 

 

 

Forrás: Győr+ Online

Vissza
Fel
Normál