XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

Az olimpiai játékokhoz hasonlóan az Európai Ifjúsági Olimpia versenyei is a négy éves olimpiai ciklushoz igazodva és azt nem zavarva, minden páratlan évben kerülnek megrendezésre, immár 1990 óta.

A rendezvény az elmúlt években az utánpótlás talán legrangosabb seregszemléjévé nőtte ki magát, melyen a 15-17 éves korosztály kiválóságai mérhetik össze tudásukat.

Az Európai Ifjúsági Olimpia alapját képezheti a mindenkori magyar olimpiai csapatok összeállításának, a legtehetségesebb versenyzők kiválasztásának. A rendezvény a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatását élvezi, minden éppen úgy zajlik, mint bármely Olimpiai Játékokon.

A soron következő – 2017-ben megrendezésre kerülő- XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát a 2012. decemberi EOC határozat alapján városunk nyerte el, ami nagy megtiszteltetést és kihívást jelent Magyarország és Győr városa számára.

A győri EYOF-ra 2017. július 23. és augusztus 1. között kerül sor, várhatóan 50 nemzet 3500 versenyzőjének részvételével. A sportolók tíz sportágban – atlétika, kézilabda, kosárlabda, röplabda, judo, tenisz, torna, kerékpár, úszás és kajak-kenu – mérik össze tudásukat. Az elmúlt időszak nagy sikerű győri világversenyei után az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mindenképpen növeli Magyarország és Győr városának nemzetközi jó hírét, idegenforgalmi vonzerejét, sportdiplomáciai jelentőségét.

Az EYOF élmény, kulturális találkozások színhelye, barátságok kezdete, karrierek első állomása, a jövő felnőtt bajnokainak kibontakozási lehetősége. A rendezés célja - amellett, hogy minden körülmény a sportolók eredményességét szolgálja - a népek kulturális találkozása, az országok bemutatkozása és a magyar kultúra megismertetése.

One spirit, whole EUROPE!

Vissza
Fel
Normál